Vegan!

BETUWS WIJNDOMEIN | JASMIJN ORANGE 2020

Vorige Artikel 98 van 98
€ 29,97 (inclusief 21% btw)

Jasmijn 2020

Het Wijnseizoen is nu defenitief los!
Jasmijn  is de eerste Orange wijn vanuit de 2020 jaargang, natuurlijk opgebouwd met de hand geselecteerde Souvignier Gris druif deze sublieme variant van dit domein.
Door de vinificatie fermenteren de schillen bij het sap, zo onstaat een karaktervolle, volle vierde stille wijn variant.
Mede door de 9 maanden rijping op oude Barriques is Jasmijn 2020 pittige, droge wijn met een frivole smaak maar let op ook tonen van tamarillo.lychees, mandarijn, gekonfijte sinaasappel zijn te herleiden.
Bovenstaande in combinatie met de ' warmere' specijeren zorgen voor een elegant balans balans met een (h) eerlijke intense lengte.

Genieten!

Betuws Wijndomein

Op de Betuwe in het plaatsje Edrichem ligt dit unieke Nederlandse domein, genaamd Betuws Wijndomein.
De eigenaren Diederik & Arina hechten veel waarde aan duurzaamheid gedurende het gehele proces en andere werkzaamheden in en rondom de wijngaard. Mede door deze visie wordt er nog veel ouderwets c.q. ambachtelijk met de hand gewerkt op dit domein, tevens is het streven om de reststromen zo veel mogelijk tot meerwaarde te brengen. Door bovenstaande is het totale assortiment breed georienteerd, echter wij beperken ons voorlopig, mede door de verkrijgbaarheid, tot de stille varianten.

De afgelopen jaren mede door de hulp van de familie en de vele loyale vrijwillers is het Betuws Wijndomein uitgegroeid tot een zeer serieuze, groot wijnbedrijf in Nederland. Dat deze groei de kwaliteit ongekend hoog heeft gestuwd blijkt wel uit dat deze wijngaard de 'Beste wijngaard over de jaargangen 2017-2018-2019' mag noemen vanuit de keuring van de Wijnkeuring van de Lage Landen'.

Diederik heeft als achtegrond zijn studie HAS en is opgegroeid in het familiebedrijf, Arina zijn partner heeft als achtergrond onder andere een MSc in gastronomie. Deze achtergrond voel, proef, herken je zowel in de wijnen als op het totale domein!

Specificatie Omschrijving
Naam JASMIJN 2020
Wijnhuis Betuws Wijndomein (Vegan)
Eigenaar Diederik & Arina
Plaats Edrichem ( Gelderland)
Druifsoort Souvignier Gris
Oogstjaar 2020
Inhoud 750cl -13% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 29,97
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel