Binnen

DOMEIN HOLSET | DAME RESERVA

Artikel 32 van 35
€ 36,97 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 4 dagen.

Brut Dame Reserva

Ook deze bijzondere mousserende variant van Domein Holset heeft een typerende naam meegekregen van Erik & Kirsten namelijk Dame, motivatie ..? Deze brut laat zich volgend de eigenaren het beste omschrijven als Vol & Rond vanuit een zachte bubbel. Vanuit het glas zijn duidelijk de kenmerken van vanille, eikenhout en gerijpt wit fruit te herkennen. De Chardonnay druif wordt deels vergist op Franse eiken vaten, de zachte volle mousse is onstaan na 30 maanden rijping op de gist. Deze Dame wil graag proosten met een gezellig gezelschap!

Specificaties

Naam Dame Reserva
Wijnhuis Domein Holset
Eigenaar Erik Leferink & Kirsten Abels
Plaats Lemiers (Limburg)
Druifsoort Chardonnay
Oogstjaar 2020
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.5%
 

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Domein Holset

Domein Holset

Ergens in 2008 liepen Marianne & Erik Leferink tegen een vervallen boerderij in het schilderachtige, romantische dorpje Holset aan. Aan de voorzijde van de boerderij het dorpje Holset aan de achterzijde zo ver het oog reikt het typische Zuid-Limburgse heuvellandschap. Erik kwam op het idee, mede omdat de grond stenig en vol mineralen bevat om daar druiven te gaan verbouwen. Anno 2020 is de leiding van Domein Holset in handen van Kirsten Abels, behalve haar uitgebreide kennis van wijn, is haar kracht de koppeling met gastronomie met deze unieke, mousserende wijnen. Niets voor niets is de ambitie om het domein het Bruisend Wijnhuis van de Lage landen te maken. Eerlijk is eerlijk, vanuit onze kant een gezonde, haalbare uitdaging!
Momenteel worden de volgende de druivenrassen verbouwd: Cabernet Blanc, Souvignier Gris, Johanniter en Chardonnay.
Het domein bevat 6.5 Ha (2.5 ha in Holset, 4 ha in Vijlen) en worden er 4 onderscheidende mousserende wijnen aangeboden. Deze wijnen worden vervaardigd via de Traditionele Methode, inclusief een tweede gisting op de fles, en afhankelijk van de variant volgt een rijping tussen de 12 en 30 maanden 'Sur Lie'. Proef en laat u meenemen naar deze unieke mousserende wijnen uit Zuid-Limburg.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.