Slechts 2%

COLONJES | MONACO 2%

Artikel 1 van 121
€ 9,69 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Monaco 2%

Iedere traditie is ooit als  innovatie begonnen !  
Deze alleszeggende woorden zijn van Adam Dijkstra, de wijnmaker van de Colonjes.
De totale serie Monaco 2% (Wit, Rose & Rood) zijn de eerste, enige biologische laag alcoholische varianten met als basis een hoogwaardige wijn. Mede hierdoor blijft er voldoende aroma's en smaak over, ook met minder alcohol. De wijndrank Monaco is gemaakt vanuit de visie met betrekking tot verantwoordelijke wijnbouw zonder chemische bestrijdingsmiddelen.
De witte variant kenmerkt zich door soepel, licht maat geurige beleving waar tonen van appel, citrus en vlierbloesem te herleiden zijn.
Wederom een mooi voorbeeld van een uniek Nederlandse Streekwijn product.

Specificaties

Naam Monaco 2%
Wijnhuis Biologische Wijnhoeve de Colonjes
Eigenaar Adam Dijkstra
Plaats Groesbeek (Gelderland)
Oogstjaar 2018
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 2%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijnhoeve de Colonjes

Biologische Wijnhoeve de Colonjes

Groesbeek ligt in het zuiden van Gelderland, op de grens van Limburg en Duitsland. Glooiende heuvels en een rijke lössbodem maken het gebied bijzonder geschikt voor de wijnbouw. In en rond het dorp zijn maar liefst 12 andere wijngaarden gevestigd, mede hierdoor wordt Groesbeek ook wel liefkozend het Wijndorp van Nederland genoemd.
Sinds 2001 is hier Biologische Wijnhoeve De Colonjes gevestigd, opgericht door de in 2018 overleden Freek Verhoeven. Klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot de grootste biologische wijngaard van Nederland, met in totaal 13 ha wijngaard, verdeeld over drie wijngaarden: De Colonjes (1,5 ha), Knapheide (5 ha) en Op ’t Hof (8 ha).  
Tien verschillende druivenrassen zijn aangeplant, de druiven worden in eigen wijnkelder gebruikt voor de  productie van witte, rode, rosé en mousserende wijnen. De rijke bodem proef je terug in de volle en mineraalrijke smaak, de wijnen van De Colonjes vallen regelmatig internationaal en nationaal in de prijzen!
Het totale bedrijf bestaat behalve de biologische wijngaard & wijnmakerij ook uit een unieke locatie waar je op het terras kan genieten van een adembenemend uitzicht inclusief een binnenlocatie voor diverse evenementen.
De Wijnhoeve staat midden in de samenleving, samen met de vrijwilligers, Pluryn (dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking) en Stichting Op de Toekomst (begeleiding & activering van mensen die tijdelijk uit het arbeidsproces c.q. gestopt met de studie) wordt er dagelijks het hele jaar rond met ziel en zaligheid gewerkt om te komen tot de wijnen die worden gemaakt. 

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.