Fris

DE DEELGAARDERBERG | SOUVIGNIER GRIS 2022

Artikel 2 van 7
€ 13,69 (inclusief btw)

Souvignier Gris 2022

Vorig jaar mochten we reeds deze variant (uiteraard de 2021) proeven op bezoek bij Jos & Nicole, maar helaas was er geen beschikbare voorraad meer. Maar... natuurlijk mogen wij dit jaar deze variant direct aanbieden op Nederlandse Streekwijnen.
Mooie tikje licht roze kleur schakeling met een (h)eerlijke frisse dronk waar de aroma's van het citrus fruit duidelijk te proeven zijn.
Mooi glas op terras, bij een zomerse salade of bij een mooie gevarieerd (koud)borrelplankje.

Specificaties

Naam Souvignier Gris 2022
Wijnhuis Wijngaard de Deelgaarderberg
Eigenaar Jos & Nicole Wilms-Gielkens
Plaats Maria-Hoop (Limburg)
Druifsoort Souvignier Gris
Oogstjaar 2022
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 14%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijngaard De Deelgaarderberg

Wijngaard De Deelgaarderberg

Op het hoogste punt van Maria-Hoop (49,5m boven NAP) ligt deze wijngaard met deze symbolische naam.
Het dorpje Maria-Hoop, lokaal beter bekend als De Deelgaard ligt tegen de grens van Duitsland op het smalste stukje van Nederland, met de auto binnen 30 minuten vanuit Belgie naar Duitsland.
In 2003 besloten Jos & Nicole Wilms-Gielkens te starten met een wijngaard, na door de jaren heen op diverse percelen ( los van elkaar) in de omgeving is de capaciteit uitgebreid naar op jaarbasis een kleine 4000 flessen authentieke Limburgse wijn.
Anno 2021 is het bijzondere dat dit wijngoed zowel de Klassieke rassen (o.a. Auxerrois, Pinot Blanc & Dornfelder) alsmede Nederlandse rassen teelt (o.a. Rondo, Regent & Solaris).
Achter bij de prive woning is een heuse vinotheek alsmede een zeer uitgebreide wijnmakerij gesitueerd in een grote betonnen kelder!

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.