Primeur!

AMSTELTUIN | GRIS D' ADRIANA 2020

Artikel 1 van 111
€ 16,47 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Gris d' Adriana 2020

Noord-Holland spreekt ondertussen een aardig, vooral lekker woordje mee in het Nederlandse wijnlandschap. Na de introductie variant begin 2022 van deze unieke wijngaard hebben wij ook de tweede variant beschikbaar weten te krijgen voor iedereen.
Deze witte variant uit Amstelveen is, zoals de naam reeds doet vermoeden, opgebouwd uit de Souvignier Gris samen met de Solaris. Dit resulteert in een vol fruitige, krachtige witte wijn.
Mooi glas bij lichtere kazen, oven schotels of gekruide tapas varianten.

Specificaties

Naam Gris d' Adriana 2020
Wijnhuis Wijngaard de Amsteltuin
Eigenaar Annelies Kruijthof & Douwe Woudstra
Plaats Amstelveen (Noord-Holland)
Druifsoort Solaris, Souvignier Gris
Oogstjaar 2020
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer De Amsteltuin

De Amsteltuin

Rust, ruimte & ongedwongen sfeer, met deze 3 woorden is De Amsteltuin direct in zijn kracht gezet.
Aan de zijkant van Amstelveen tegen Amsterdam aan ligt deze zeer complete, bijzondere Noord-Hollandse wijngaard.
De huidige eigenaren (vanaf 2019) Annelies Kruijthof & Douwe Woudstra hebben als motto Aandacht & Plezier, eerlijk = eerlijk dat proef je niet alleen in het glas maar gewoon overal op de wijngaard. Momenteel staat er op ongeveer 1 hectare een kleine 3500 wijnranken met de volgende nieuwe Nederlandse rassen Solaris, Johanniter, Souvignier Gris, Pinotin & Cabernet Cortis.
Ondanks de naam Amstelveen bestaat het terroir (lees: grond kenmerken) uit zavel wat inhoudt een mengsel van klei en zand, wat voor deze druivenrassen optimaal is.
Momenteel worden er voornamelijk witte wijnen geproduceerd, wij van Nederlandse Streekwijnen zijn zeer trots dat wij met ingang van juni 2022 ook met deze wijngaard de samenwerking zijn aangegaan.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.