2020!

DE DEELGAARDERBERG | SOLARIS 2021

Vorige Artikel 21 van 28 Volgende
€ 13,29 (inclusief btw)

Solaris 2021

Wij van Nederlandse Streekwijnen dachten dat wij toch wel een aardige kijk hadden op de smaak, kenmerken van een variant die opgebouwd is uit deze Nederlandse druif ... helaas. Wij zijn diep onder de indruk van deze Limburgse variant van de symphatieke wijnmaker Jos.
Zuiver, fris, fruitig, volledig in balans, jammer dat de fles al op is, kregen wij terug van ons proefpanel, vandaar deze niet meer dan logische opname bij ons zodat ieder deze mag proeven!
Lekker in de zon, maar let op wel 14.5%! of in de combinatie met asperges of Noordzee vis puur natuur gewoon heerlijk.

Specificaties

Naam Solaris 2021
Wijnhuis Wijngaard de Deelgaarderberg
Eigenaar Jos & Nicole Wilms-Gielkens
Plaats Maria-Hoop (Limburg)
Druifsoort Solaris
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 14.5%

Wijngaard De Deelgaarderberg

Op het hoogste punt van Maria-Hoop (49,5m boven NAP) ligt deze wijngaard met deze symbolische naam.
Het dorpje Maria-Hoop, lokaal beter bekend als De Deelgaard ligt tegen de grens van Duitsland op het smalste stukje van Nederland, met de auto binnen 30 minuten vanuit Belgie naar Duitsland.
In 2003 besloten Jos & Nicole Wilms-Gielkens te starten met een wijngaard, na door de jaren heen op diverse percelen ( los van elkaar) in de omgeving is de capaciteit uitgebreid naar op jaarbasis een kleine 4000 flessen authentieke Limburgse wijn.
Anno 2021 is het bijzondere dat dit wijngoed zowel de Klassieke rassen (o.a. Auxerrois, Pinot Blanc & Dornfelder) alsmede Nederlandse rassen teelt (o.a. Rondo, Regent & Solaris).
Achter bij de prive woning is een heuse vinotheek alsmede een zeer uitgebreide wijnmakerij gesitueerd in een grote betonnen kelder!

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.