Nieuw

THORN | RIESLING

Vorige Artikel 7 van 9 Volgende
€ 14,59 (inclusief 21% btw)

Riesling 2018

2018 was mede door de meer dan uitstekende nazomer een prima jaar voor de wijnbouw ook deze Riesling laat direct het mooi jaar in het glas zien door zijn zoetige dronk.
Vol, sappig met veel stuivend aroma waarin de perzik,lychee en de mango duidelijk te herleiden zijn. In de afdronk een zoete zachte afdronk maakt deze Riesling variant zich gewoon geliefd nu het voorjaar eraan komt, wedden :)?

 

Wijngoed Thorn


Natuurlijk een ieder weet waar Wijngoed Thorn zich bevindt want aan de rand van de A2 richting Zuid Limburg staat een witte muur inclusief naamsvermelding uitnodigend langs de snelweg.
Thorn ook wel bekend als ' 't Witte Stadje'  ligt nog net binnen Nederlands grondgebied en is een geliefd authenthiek stadje.
Wijngoed Thorn van de sympathieke eigenaren Harry & Mieke  ligt midden in het hart van de Thorn gemeenschap.
In 2001 is er begonnen met het aanplanten van de klassieke druivenrassen, het gebied kenmerkt zich als  een van de droogste plekjes van de Benelux ( bron ; KNMI) dit in combinatie met  de ondergrond van voornamelijk klein & zand op een oude Maas arm gekoppeld aan  het vakmanschap van de eigenaren resulteerd in wijnen van een constant hoge kwaliteit.
Anno 2021 beslaat t wijngoed ongeveer 6.5 hectare waar een negental zuivere wijnen vandaan komen waaronder de in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder.
Sinds 2018  erkent de Europese Commissie formeel de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei Limburg’.

Specificatie Omschrijving
Naam Riesling 2018
Wijnhuis Wijngoed Thorn
Eigenaar Harry & Mieke Vorselen
Plaats Thorn ( Zuid-Limburg)
Druifsoort Riesling
Oogstjaar 2018
Inhoud 750
Aantal 1
Prijs per fles € 14,59
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel