Groningen

HOF VAN 'T HOGELAND | SOLARIS 2019

Vorige Artikel 15 van 22 Volgende
€ 18,77 (inclusief 21% btw)

Solaris 2019

Wauw, een sublieme witte wijn uit het hele hoge noorden van Groningen?!!
Goed verstopt aan de boorden van de Waddenzee komt deze wijn van onze wijnmaakste Elma Middel vandaan, een (h) eerlijke fijne, fris droge wijn met eigen indentiteit inclusief fruitige aroma's.
Mooi glas om zelfstandig heerlijk van de genieten ook in deze koudere periode maar als de zon eenmaal zich ( weer) laat zien is het gewoon een feestje, in de combinatie kiezen wij voor klein gevolgte, schaal & schelpdieren of witvis maar wij kunnen ook niet wachten op de combinatie met onze Nederlandse asperges. 

Wijngaard Hof van 't Hogeland
 

Groningen laat zich van de allerbeste kant zien, deze provincie was al beschikbaar in onze fysieke wijnlokaal ( Santpoort-Zuid) maar met ingang van week 3 ook beschikbaar voor iedereen via onze site.
Ongeloofelijk wellicht maar waar, deze wijngaard van de symphatieke eigenaresse Elma Middel besloot enkele jaren gelden het roer om te gooien en vol overgave op een gedeelte van het familie land druiven te gaan aanplanten voor de wijnbouw.
Gelegen in het pittoreske dorpje Mensingweer op een kleine 10 kilometer van de Waddenzee wordt op ambachtelijke kleinschalige wijze ( opbrengst maximaal 3000 flessen) zeer mooie witte wijnen geproduceerd vanuit de Solaris, Muscaris en de Johanitter druif.
Kenmerkend voor de wijnen van ' t Hof zijn duidelijk de invloed van het 'Zilte' klimaat van de nabij gelegen Waddenzee, wij zijn bijzonder trots dat wij ook met deze wijngaard de samenwerking zijn aan gegaan.
Mede door de kleinschaligheid ( gelukkig) starten wij op onze web site met 1 variant maar in ons wijnlokaal is de kans groot dat er ook enkele andere witte varianten aanwezig zijn.
 


Specificatie Omschrijving
Naam Solaris 2019
Wijnhuis Wijngaard Hof van 't Hogeland
Eigenaar Elma Middel
Plaats Mensingweer ( Groningen)
Druifsoort Solaris
Oogstjaar 2019
Inhoud 750-13%
Aantal 1
Prijs per fles € 18,77
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel