2020

BETUWS WIJNDOMEIN | LINGE ROOD CUVEE SIGNATURE 2020

Vorige Artikel 49 van 67 Volgende
€ 20,39 (inclusief btw)

Linge Rood Cuvee Signature 2020

Volledig in balans deze mooie variant van het Betuws Wijndomein. Opgebouwd uit de druivenrassen Regent en de Cabernet Cortis maken dit met de wetenschap dat de wijn 12 maanden deels op nieuwe eikenhouten barriques is gerijpt gewoon tot een mooi glas. Vol, stevige complexiteit met donkerpaars fruit en subtiele levendige tanine.
In het najaar kunt u rustig zelfstandig genieten van deze wijn, en in de warmere maanden is het een perfecte combinatie met proviand als een Nederlandse koude borrelplank met diverse harde worst soorten en de wat hardere kazen.

Specificaties

Naam Linge Rood Cuvee Signature 2020
Eigenaar Betuws Wijndomein
Plaats Erichem (Gelderland)
Druifsoort Regent & Cabernet Cortis
Oogstjaar 2020
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Betuws Wijndomein

Betuws Wijndomein

Op de Betuwe in het plaatsje Erichem ligt dit unieke Nederlandse domein, genaamd Betuws Wijndomein.
De eigenaren Diederik & Arina hechten veel waarde aan duurzaamheid gedurende het gehele proces en andere werkzaamheden in en rondom de wijngaard. Mede door deze visie wordt er nog veel ouderwets c.q. ambachtelijk met de hand gewerkt op dit domein, tevens is het streven om de reststromen zo veel mogelijk tot meerwaarde te brengen. Door bovenstaande is het totale assortiment breed georiënteerd, echter wij beperken ons voorlopig, mede door de verkrijgbaarheid, tot de stille varianten.

De afgelopen jaren mede door de hulp van de familie en de vele loyale vrijwilligers is het Betuws Wijndomein uitgegroeid tot een zeer serieuze, groot wijnbedrijf in Nederland. Dat deze groei de kwaliteit ongekend hoog heeft gestuwd blijkt wel uit dat deze wijngaard de 'Beste wijngaard over de jaargangen 2017-2018-2019' mag noemen vanuit de keuring van de Wijnkeuring van de Lage Landen'.

Diederik heeft als achtergrond zijn studie HAS en is opgegroeid in het familiebedrijf, Arina zijn partner heeft als achtergrond onder andere een MSc in gastronomie. Deze achtergrond voel, proef, herken je zowel in de wijnen als op het totale domein!

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.