2020!

DE KOEN | LANGEDIJKER WITTE 2020

Vorige Artikel 29 van 98 Volgende
€ 11,79 (inclusief 21% btw)

Langedijker Witte 2020

Na de zeer bekende Langedijker Pracht dit jaar gelukkig ook de Langedijker Witte mogen toevoegen aan ons assortiment van wijndomein De Koen.
Lekker fris, fruitig met een tikje muscaat erin maakt deze witte variant opgebouwd uit Muscaris, Solaris & Souvignier Gris druif gewoon tot een mooi zomers glas die zelfstandig kan worden gedronken. In de proviand combinatie geven wij de voorkeur aan de zomersalades of aan een mooi stukje kalfsvlees met bospeen.

Wijndomein De Koen

De thuishaven van Wijndomein De Koen is Langedijk (NH), dit was in het verleden een belangrijk tuinbouwgebied. De groenten werden verbouwd op duizenden eilandjes, die bemest werden met de bagger uit de sloten. In dit eilandenrijk was één akker die wat hoger lag dan de andere akkers en deze akker had de naam ‘De Koen'.
Eind vorige eeuw is er gestart met het wijn maken met eigen druiven uit de kas, later werd er een klein aantal stokken geplant van het Regent ras. Uiteindelijk is door de jaren heen diverse percelen bijgekomen tot momenteel een oppervlak van 2 hectare waar 9 verschillende rassen worden geteeld.
Dagelijks is de familie de Boer aan het werk op ‘De Koen‘, uiteraard in de hoogtij dagen van het wijnseizoen staan hun kennissen paraat om ook de handen uit de mouwen te steken.
 

Specificatie Omschrijving
Naam Langedijker pracht 2020
Wijnhuis Wijndomein De Koen
Eigenaar Fam. De Boer
Plaats Zuid-Scharwoude ( Noord-Holland)
Druifsoort Solaris &Souvignier Gris
Oogstjaar 2020
Inhoud 0,75cl - 12% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 11,79
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel