Zuid-Holland

BILDERHOF | SOUVIGNIER GRIS 2019

Vorige Artikel 18 van 26 Volgende
€ 10,95 (inclusief 21% btw)

Souvignier Gris 2019

De Souvignier Gris druif is de laaste jaren bezig met een geweldige opmars in het Nederlandse wijnlandschap, geheel terecht vinden wij van Nederlandse Streekwijnen.
Ook deze vriant uit Zuid-Holland is gewoon weer een klassiek glas met lekkere aroma's en een mooie soepele afdronk.
Wijnen opgebouwd uit deze druifsoort zijn perfect om in het zomerse seieozen lekker zelfstandig van te genieten, ondanksde zeer breede inzetbaarheid in de provinad combinatie geven wij echt de voorkeur aan het Nederlandse zeebanket waar met name koude klassiieke garnalen of de gewokte variant gewoon helemaal super zijn!

 

Wijngaard Bilderhof

Op het Eiland van Dordrecht in het  buitengebied tussen het voormalig dorp Dubbeldam en de rand van de Biesbosch in ligt deze unieke wijngaard genaamd Bilderhof.
Mooi op het zuiden gelegen onderaan een dijk  zijn de druiven beschut tegen de koudere noorden -en oostenwind en vangen op deze wijze de gehele dag zon.
De naam van deze wijngaard is te herledien aan  de nabij gelegen  de Bilder van oudsher een afwateringssloot om de oude polders droog te houden. Deze watert af in het Wantij. Ernaast gelegen is de Bildersteeg, vandaar dat gekozen is voor de naam van het wijngoed, namelijk Bilderhof.De grote rivieren om het eiland heen hebben een getemperde werking op het klimaat. De Nieuwe Merwede, Boven Merwede, Wantij en Hollands Diep in de nabijheid zorgen ervoor dat door de temperatuur van het rivierwater vooral in het voorjaar de vorst gematigd is in vergelijking met streken die verder in het binnenland gelegen zijn.
Door deze rivieren en door de werking van het water door de jaren heen bestaat de bodem uit klei. Door middel van druiven geënt op de juiste onderstam te kiezen kunnen ook hier wijnranken groeien.
Recentelijk is de wijngaard serieus uitgebreid met enkele hectare, wij zijn trots dat wij deze wijnen van Zuid-Hollandse bodem met ingan van heden aan ieder mogen aanbieden.

Specificatie Omschrijving
Naam Johanniter 2019
Eigenaar Wilco Venhuizen
Plaats Dordrecht ( Zuid-Holland)
Druifsoort Johanniter
Oogstjaar 2019
Inhoud 750cl -11% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 10,95
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel