Op = Op

DE FRYSLING | VOLLE DROGE WITTE 2018

Vorige Artikel 9 van 26 Volgende
€ 11,99 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Volle droge witte 2018

Geen lastige, marketingtechnische naam bij deze Nederlandse Streekwijn uit Friesland! Nee gewoon direct laten zien waar het om gaat, dat en met name wijnmaken gaat de familie Broersma bijzonder goed af. Mooie, licht ronde droge witte wijn met een rijke stijl in de neus, in de smaak herkennen wij appel, peer, steenfruit en de bloesem. Mooi glas, mede door de zachte volle afdronk rustig zelfstandig van te genieten maar in combinatie met Nederlandse asperges gewoon goed tevens een mooie combinatie met een vegetariche risotto.

Wijngaard De Frysling

Douwe en Jantiene Broersma, zijn de trotse eigenaren van de noordelijkste wijngaard van Nederland; Wijngaard De Frysling. De wijngaard is gelegen net buiten het dorp Twijzel, in de Friese gemeente Achtkarspelen. Hier, op de 53ste breedtegraad, in de buurt van de Waddenzee en in de beschutting van het prachtige Friese woudengebied, is er sinds 2009 een weelderige wijngaard ontstaan.
Ooit begonnen met een droom, staat anno 2020 op deze bijzondere plek gewoon een mooi kwalitatief Nederlands wijnhuis. De naam ‘Frysling’ is een combinatie van de provincie naam Fryslân en het druivenras Riesling, welke in Duitsland ook wel de koningin van de druiven wordt genoemd. De Frysling verbouwt op 1,5 hectare grond zes druivenrassen: Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Pinotin, Carbernet Cortis en Cabernet Noir (4700 stokken). Dit zijn relatief nieuw ontwikkelde rassen die goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen en een hoge mate van resistentie hebben tegen valse meeldauw en andere ziektes. Door geschikte onderstammen voelen deze rassen zich zeer thuis in de Friese zandgronden. Hier worden elk jaar smaakvolle witte wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen (Brûswyn) en een Prosecco (Frysante) van gemaakt, dit vormt de basis voor de onderneming.
Tijdens de wijnkeuring van de Lage Landen in 2018 werd De Frysling benoemd tot beste wijngaard van Nederland en België. De Frysling won bij deze wijnkeuring drie zilveren en drie bronzen medailles voor de individuele wijnen, waaronder twee Brûswynen. Daarmee verdiende De Frysling ook dé ereprijzen voor ‘Beste mousserende wijnen’ en ‘Beste wijngaardeniers’

 

 

Specificatie Omschrijving
Naam Volle droge witte wijn 2018
Wijnhuis Wijngaard De Frysling
Eigenaar Douwe & Jantiene Broersma
Plaats Twijzel ( Friesland)
Druifsoort Solaris & Souvignier Gris
Oogstjaar 2018
Inhoud 750
Aantal 1
Prijs per fles € 11,99
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel