Exclusief
DE KLEINE SCHORRE | BRUT DE ZELANDE
Brut de Zelande
Tsja heeft deze toch wel iconische variant van Johan van der Velde nog een introductie nodig? Oke we gaan een poging wagen :)
Mooi licht stuivende frisse geuren een zeer bijzondere fijne mousse met een subtiel groen appeltje met een vollere afdronk kregen wij terug van ons proefteam.
Gemaakt op de traditionele methode op basis van de Pinot Blanc, Auxerrois & de Rivaner gewoon een zeer mooi glas met een uniek karakter.
Natuurlijk om zelfstandig van te genieten maar in combinatie met de Zeeuwse oesters gewoon een wauw moment!
Specificaties
Naam Brut de Zelande
Wijnhuis De Kleine Schorre
Plaats Drechor (Zeeland)
Druifsoort Pinot Blanc, Auxerrois & Rivaner
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13%
Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer De Kleine Schorre
De Kleine Schorre
De Kleine Schorre alleen de naam rustig uitsprekend doet bij menig Nederlandse wijnkenner al het water in de mond lopen, deze wijnhoeve uit Zeeland kenmerkt zich door de sublieme smaak vanuit de zilte bodemstructuur uit deze mooie provincie.
In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.
Momenteel zijn er al 54.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.