Nieuw

DE KLEINE SCHORRE | SOUVIGNIER 2023

Artikel 6 van 7
€ 21,99 (inclusief btw)

Souvignier 2023

Wauw! Hier is dan de uitbreiding in het assortiment van De Kleine Schorre, en wat voor een!
Opgebouwd uit een nieuw Nederlands ras, namelijk de Souvignier, maar wel met de sublieme karakter van dit Zeeuwse wijnhuis.
Fris, meloen, amandel met een aangenaam kruidje maakt dit glas gewoon weer helemaal af. In de zomerse maanden een mooi glas om zelfstandig van te genieten maar voor de culinaire liefhebbers adviseren wij een mooi zijde stuk zeebaars van de gril.

Specificaties

Naam Souvignier 2023
Wijnhuis De Kleine Schorre
Plaats Drechor (Zeeland)
Druifsoort Souvignier
Oogstjaar 2023
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer De Kleine Schorre

De Kleine Schorre

De Kleine Schorre alleen de naam rustig uitsprekend doet bij menig Nederlandse wijnkenner al het water in de mond lopen, deze wijnhoeve uit Zeeland kenmerkt zich door de sublieme smaak vanuit de zilte bodemstructuur uit deze mooie provincie.
In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

Momenteel zijn er al 54.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.