Exclusief

STOKHEM | SANG DE STOKHEM 2013

Vorige Artikel 6 van 6
€ 20,95 (inclusief btw)

Sang de Stokhem 2013

Alleen al door heel rustig uitspreken wordt de interesse in deze zeer unieke Nederlandse Pinot Noir direct gewekt.
In de waanzinnige wijnkelder van Wijndomein Stokhem vonden we nog een halve pallet met jaargang 2013, natuurlijk samen met de eigenaar Jeroen geproefd en direct opgenomen.
Vol in het rijpe fruit, subliem gelaagd, eerst op Frans eiken en daarna heel rustig nog 9 jaar op de fles.
Cranberry, framboos wat lichte aardse tonen en een fluwelen klassieke afdronk maakt dit gewoon tot een bijzonder glas.
Mooi om uiteraard zelfstandig van te genieten met een muziekje op de achtergrond maar met gerookte eendenborst of zacht stukje fazant gewoon genieten.

Specificaties

Naam Sang de Stokhem 2013
Wijnhuis Wijndomein Stokhem
Eigenaar Jeroen van der Eng
Plaats Wijlre (Limburg)
Druifsoort Pinot Noir
Oogstjaar 2013
Inhoud 75cl


Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijndomein Stokhem

Wijndomein Stokhem

Diep verscholen achter een haag, op de zuidhelling van één van de steilste heuvels van Zuid-Limburg, ligt Wijndomein Stokhem van 1,5 hectare, aangeplant met uitsluitend Pinot Noir stokken. De ondergrond van mergel met een bovenlaag van löss met hier en daar kiezel en vuursteen leent zich uitstekend voor deze typisch Bourgondische druivensoort. De stokken zijn aangeplant in 2004 en 2007 en laten al enkele jaren mooie stabiele  prachtige wijnen zien. Bijzonder is dat wijnmaker Jeroen op twee locaties 'tegelijk' aan het werk is, aangezien de wijngaard niet bij zijn wijnmakerij is gevestigd want de  wijngaard ligt aan een rustige weg, halverwege een heuvel vlak bij het buurtschap Stokhem en heeft een prachtig uitzicht op Stokhem en het ernaast gelegen dorp Wijre en zijn wijnmakerij is gevestigd in kasteel Wijnandsrade.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.