Binnen!!

RAAR SAINT REMI | PINOT NOIR REGENT 2021

Vorige Artikel 2 van 6 Volgende
€ 13,49

Pinot Noir Regent

Een toch wel zeer bijzonder cuvee deze variant van de Fam. Claessens uit Meerssen. De alom bekende Pinot Noir koppelen aan de, met name in Nederland veel voorkomende, Regent. De Barrique variant hadden we in het najaar al opgenomen maar voor deze 'gewoon' op RVS moesten wij nog even geduld hebben, natuurlijk hadden wij dat.
Maar eerlijk = eerlijk deze wijn klopt ook gewoon, sterker nog volgens ons proef panel heerlijk in balans en in deze tussen periode qua temperaturen een zeer breed inzetbaar glas!
Mooi soepel in de mond, subtiele volle afdronk mooie aroma's van met name van zuiver rood fruit.
Lekker in de namiddag zelfstandig, maar gewoon bij een witlof schotel met gehakt ook niets mis mee.

Specificaties

Naam Pinot Noir Regent
Wijnhuis Wijngoed Raar Saint Remi
Eigenaar Josje en Arno Claessens
Plaats Meerssen (Limburg)
Druifsoort Pinot Noir, Regent
Inhoud 75cl

Wijngoed Raar Saint Remi

De naam associeert u wellicht niet meteen met een oprechte wijngaard in Zuid-Limburg, maar wie zich in de achtergrond van de eigenaren (Josje en Arno Claessens) verdiept begrijpt/voelt/proeft meteen de logica van de totale naamvoering van Wijngoed Raar Saint Remi.
Vanaf 2015 (eerste oogst) hebben de geboren en getogen Meerssenaren stapje voor stapje het totale wijngoed en bijhorende wijnmakerij uitgebouwd tot een compleet wijngoed van maar liefst 2.5 hectare op 4 verschillende locaties, waar in totaal rond de 6500 wijnstokken staan.
Vanuit de diverse druivenrassen die verbouwt worden zijn de Pinot Noir, Regent, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay en de Sylvaner wellicht de bekenste namen. Maar ook de minder bekende rassen als de Scheurebe en de Pinot Meunier vinden we terug op de diverse percelen.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.