Uniek

DE SALAMANDER | PINOT GRIS AUXERROIS 2018

Vorige Artikel 16 van 28 Volgende
€ 17,29 (inclusief btw)

Pinot Gris Auxerrois 2018

Een ieder die ooit John Cox (wijnmaker van Domaine de Salamander) heeft mogen ontmoeten zal onder de indruk zijn geweest van zijn heldere, duidelijke smaakopvattingen met betrekking tot de klassieke druivensoorten.
Een combinatie van in zijn ogen twee sublieme soorten uit het waanzinnige wijnjaar 2018 was eigenlijk geheel logisch ... en ja na het gezamenlijk proeven met John geven wij hem hartstikke gelijk!
Of het komt dat de verhouding zo goed als 50/50 is of omdat de kenmerken van beide druiven gewoon overeind blijven een ding weten wij zeker wij hebben (wederom) een uniek glas Nederlands wit in handen.
Zelfstandig, licht gekruid eten of groene asperges uit de wok de Pinot Gris Auxerrois blijft moeiteloos overeind en maakt de Wijn & Proviand gewoon af. Laat u verrassen!

Specificaties

Naam Pinot Gris Auxerrois 2018
Wijnhuis Wijndomein Domaine de Salamander
Eigenaar John Cox
Plaats Eys (Limburg)
Druifsoort Pinot Gris, Auxerrois
Oogstjaar 2018
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.3%

Wijndomein Domaine de Salamander

Diep in het glooiende landschap van Zuid Limburg, midden in het pittoreske dorpje Eyserheide is dit unieke wijndomein gevestigd van wijnmaker John Cox. Eyserheide ligt in de gemeente Gulpen-Wittem, op een hoogte van ongeveer 190 meter boven NAP.
Geboren en getogen besluit hij na de eeuw wisseling om zijn activiteiten op gebied van veeteelt af te bouwen en zich geheel op de wijnbouw met de klassieke druivenrassen te specialiseren.
Dat resulteerde in de de aanleg begin 2007 van een aanzienklijke percentage Pinot Noir druiven (bijna de helft van het aanwezige perceel) en van de witte druiven werd de keus gemaakt om met de Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois en de Riesling te gaan starten.
De uitbreiding zowel in oppervlakte als in druivenrassen kwam in 2013 toen de voor in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder en werden aangeplant.
Anno 2021 maakt John van elke druivenras cepage die op geheel natuurlijke, rustige wijze worden geproduceerd daardoor kan het zijn dat 'zijn jaargangen' niet altijd een logische opbouw laten zien ... maar zoals John terecht zegt 'het gaat niet om het jaartal maar om het glas'.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.