2021!

THORN | AUXERROIS 2021

Artikel 1 van 7 Volgende
€ 12,49 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Auxerrois 2021

Boem! Weer een (h)eerlijke Auxerrois van Nederlandse bodem, dank Wijngoed Thorn.
Lichtgeel met op de achtergrond een heel klein beetje koolzuur, laat deze variant direct je glas schijnen. In de smaak lekker fris, sappig, droog met duidelijk waarneembaar de aroma's van de appel en peer. De klassieke vollere afdronk maakt deze Auxerrois gewoon helemaal af.
Laat het voorjaar en de Nederlandse asperges maar komen!

Specificaties

Naam Auxerrois 2021
Wijnhuis Wijngoed Thorn
Eigenaar Harry & Mieke Vorselen
Plaats Thorn (Limburg)
Druifsoort Auxerrois
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl

Wijngoed Thorn

Thorn staat ook wel bekend als 't Witte Stadje, bijna alle huizen in het stadje Thorn zijn wit en daar dankt Thorn dan ook zijn bijnaam en reputatie aan. Thorn ligt nog net binnen Nederlands grondgebied en is een geliefd authenthiek stadje. Wijngoed Thorn van de sympathieke eigenaren Harry & Mieke ligt midden in het hart van de Thorn gemeenschap. In 2001 is er begonnen met het aanplanten van de klassieke druivenrassen, het gebied kenmerkt zich als een van de droogste plekjes van de Benelux (bron: KNMI), dit in combinatie met  de ondergrond van voornamelijk klein & zand op een oude Maas arm. Gekoppeld aan het vakmanschap van de eigenaren resulteerd dit in wijnen van een constante, hoge kwaliteit. Anno 2021 beslaat het wijngoed ongeveer 6.5 hectare, waar een negental zuivere wijnen vandaan komen, waaronder de in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder. Sinds 2018 erkent de Europese Commissie formeel de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei Limburg’.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.