2019

DE LINIE | WIT 2019

Vorige Artikel 6 van 9 Volgende
€ 11,87 (inclusief 21% btw)

Wit 2019

De eerste jaargang van de hand van de nieuwe eigenaren (Rudy & Quirrien) van de wijngaard, vorige eigenaar Marius blijft aankomende jaren wel werkzaam/adviserend op de wijngaard. Mooie cuvee opgebouwd uit 7 druivenrassen, waaronder de Riesling, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Pinot Noir & Bacchus zorgen wederom voor een in totaal balans zijnde wijn. Marius gaf aan dat 2019 iets soepeler, fruitiger is dan de 2018 variant, wij van Nederlandse Streekwijnen kunnen dat 100% beamen! Kortom gewoon een mooi stabiel glas uit Brabant!

Wijngaard De Linie

De oudste wijnboer van Nederland maakt sinds 1977 een Nederlandse wijn; rode wijn en witte wijn; in een wijngaard in Made (gemeente Drimmelen) in Noord-Brabant, grenzend aan het waterrijke natuurpark De Biesbosch. Genaamd Wijngaard De Linie. Eigenaar Marius van Stokkom is een pionier in de Nederlandse wijnbouw. Afgelopen jaren heeft Marius rustig de tijd genomen om zijn wijngaard onder zijn voorwaarden te verkopen (een van de voorwaarden was dat hij de aankomende jaren de nieuwe eigenaren geheel wegwijs kon maken in 'zijn' wijngaard. Anno 2020 zijn Rudy & Quirrien de trotse eigenaren. Namens geheel wijndrinkend Nederland, veel plezier & succes!)
Op de Linie worden alleen van de  klassieke oude druivenrassen, zoals uit de Elzas, op duurzame wijze wijn gemaakt. Rassen zoals Gewürztraminer, Riesling, Pinot Blanc en Pinot Noir. De witte wijn heeft een duidelijk Frans karakter en wordt na de vinificatie geassembleerd uit meerdere druiventypen. Het merendeel van de Pinot Noir wordt bestemd voor de witte wijn, waardoor deze voller van kleur en smaak wordt.
De wijngaard ligt aan de zuidzijde van het dorp Made, beschut tegen de koude noorden winden. Er wordt milieuvriendelijk gewerkt door geen gebruik te maken van insecticiden, het snoeihout ter plekke te versnipperen en de gecomposteerde druivenpulp in de wijngaard als bemesting uit te strooien en groei van planten en bloemen tussen de rijen te bevorderen.

Specificatie Omschrijving
Naam De Linie Wit 2019
Wijnhuis Wijngaard De Linie
Eigenaar Rudy en Quirien Schellekens
Plaats Made ( Brabant)
Druifsoort o.a Pinot Blanc, Riesling & Gewurztraminer
Oogstjaar 2019
Inhoud 750
Aantal 1
Prijs per fles € 11,87
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel