Friesland

DE FRYSLING | HALFDROGE WITTE 2020

Vorige Artikel 2 van 6 Volgende
€ 16,97 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 4 dagen.

Halfdroge Witte 2020

Wederom een pracht van een recht toe recht aan wijn van De Frysling van de familie Broersma. Lekker open, toegankelijke witte Nederlandse Streekwijn, opgebouwd vanuit de Johanniter druif. In de neus wat tropisch fruit, in de mond goed vol met mooi fruitige dronk, wij herleiden duidelijk de appel, cantaloupe, limoen in combinatie met wat kruidige tonen. Deze goed opgebouwde wijn is prima in balans tussen fris, zoet & zuurtje.
Persoonlijk geven wij de voorkeur aan zelfstandig in de (na)middag lekker te genieten in het zonnetje, in de combinatie gaan wij voor lichtere maaltijdsalades met gevogelte of lichte gerookte vissoorten.

Specificaties

Naam Halfdroge Witte 2020
Wijnhuis Wijngaard De Frysling
Eigenaar Douwe & Jantiene Broersma
Plaats Twijzel (Friesland)
Druifsoort Johanniter
Oogstjaar 2020
Inhoud 75cl

Wijngaard De Frysling

Douwe en Jantiene Broersma, zijn de trotse eigenaren van de noordelijkste wijngaard van Nederland; Wijngaard De Frysling. De wijngaard is gelegen net buiten het dorp Twijzel, in de Friese gemeente Achtkarspelen. Hier, op de 53ste breedtegraad, in de buurt van de Waddenzee en in de beschutting van het prachtige Friese woudengebied, is er sinds 2009 een weelderige wijngaard ontstaan.
Ooit begonnen met een droom, staat anno 2020 op deze bijzondere plek gewoon een mooi kwalitatief Nederlands wijnhuis. De naam ‘Frysling’ is een combinatie van de provincie naam Fryslân en het druivenras Riesling, welke in Duitsland ook wel de koningin van de druiven wordt genoemd. De Frysling verbouwt op 1,5 hectare grond zes druivenrassen: Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Pinotin, Carbernet Cortis en Cabernet Noir (4700 stokken). Dit zijn relatief nieuw ontwikkelde rassen die goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen en een hoge mate van resistentie hebben tegen valse meeldauw en andere ziektes. Door geschikte onderstammen voelen deze rassen zich zeer thuis in de Friese zandgronden. Hier worden elk jaar smaakvolle witte wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen (Brûswyn) en een Prosecco (Frysante) van gemaakt, dit vormt de basis voor de onderneming. 
Tijdens de wijnkeuring van de Lage Landen in 2018 werd De Frysling benoemd tot beste wijngaard van Nederland en België. De Frysling won bij deze wijnkeuring drie zilveren en drie bronzen medailles voor de individuele wijnen, waaronder twee Brûswynen. Daarmee verdiende De Frysling ook dé ereprijzen voor ‘Beste mousserende wijnen’ en ‘Beste wijngaardeniers’.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.