Medio April..

DE KOEN | MIJN LIEF

Vorige Artikel 2 van 26 Volgende
€ 9,45 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Mijn Lief

Het verhaal achter deze wijn is zeer bijzonder, de vrouw van onze wijnboer vond het zoals ze zelf zei een 'gemis dat er geen wit op hout' werd gemaakt.
Zo gezegd, zo gedaan! Op haar verzoek is er een speciaal eikenhout vat van 500 liter gekocht waar de wijn van de Souvignier Gris druif een jaar in is gerijpt. Het resultaat is verbluffend en wijnboer Peter noemt deze wijn dan ook terecht "Mijn Lief".
Volle witte Nederlandse Streekwijn met houttonen, bloemig en mooi in balans met rijke lange afdronk.
Gewoon uit het glas een lekkere wijn maar ook prima bij de maaltijd.
Deze 'Mijn Lief' heeft een bronzen medaille gewonnen tijdens de Wijnkeuring van de lage landen 2019.

Wijndomein De Koen

De thuishaven van Wijndomein De Koen is Langedijk (NH), dit was in het verleden een belangrijk tuinbouwgebied. De groenten werden verbouwd op duizenden eilandjes, die bemest werden met de bagger uit de sloten. In dit eilandenrijk was één akker die wat hoger lag dan de andere akkers en deze akker had de naam ‘De Koen'.
Eind vorige eeuw is er gestart met het wijn maken met eigen druiven uit de kas, later werd er een klein aantal stokken geplant van het Regent ras. Uiteindelijk is door de jaren heen diverse percelen bijgekomen tot momenteel een oppervlak van 2 hectare waar 9 verschillende rassen worden geteeld.
Dagelijks is de familie de Boer aan het werk op ‘De Koen‘, uiteraard in de hoogtij dagen van het wijnseizoen staan hun kennissen paraat om ook de handen uit de mouwen te steken.
 

Specificatie Omschrijving
Naam Mijn Lief
Wijnhuis Wijndomein De Koen
Eigenaar Fam. De Boer
Plaats Zuid-Scharwoude ( Noord-Holland)
Druifsoort Souvignier Gris
Oogstjaar 2017
Inhoud 0,75cl - 12,5% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 9,45
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel